Är du vår ungdomsledare?

08.12.2023 kl. 14:47
Söker du nya utmaningar? Är du intresserad av att jobba med personer i åldern 12-20 år?
Har du ett hjärta för att hjälpa unga människor lära känna Gud och
hitta sin plats i kyrkan?

Finlands svenska metodistkyrka söker en deltidsanställd ungdomsledare till att arbeta med
nyskapande, kristet barn- och ungdomsarbete. Arbetet är regionalt och sker i samarbete med lokala församlingar och deras ledare och anställda. Tillsammans med andra aktörer skapar du kreativa miljöer för unga människor och stödjer och inspirerar ledare. Du samarbetar med lokala församlingar i regionen för att hjälpa dem nå ut till unga människor och hitta nya ledare.

Anställningen är på deltid 50 % och börjar 1.2.2024 eller enligt överenskommelse och lyder under Finlands svenska metodistkyrkas löne- och tjänsteavtal för församlingsarbetare. Det är ett 3-årigt projekt och utformas utifrån den anställdas särskilda gåvor och kompetens.

Arbetet förutsätter resande mellan olika församlingar eller verksamhetspunkter.
Vad förväntar vi oss av dig?
- Du har erfarenhet av eller intresse för att arbeta med barn- och ungdomar.
- Du har en kristen övertygelse och står för en kristen värdegrund.
- Du är öppen för nya utmaningar och har en utmärkt förmåga till självständigt arbete.
- Du har en utmärkt förmåga att arbeta i team med människor i olika åldrar och från olika samfund
- Du har en längtan att se nya ledare resas upp och är villig att fungera som stödperson och träna dem
- Du har teoretisk och praktisk erfarenhet av ungdomsarbete och gärna en utbildning inom området, även annan lämplig utbildning kan beaktas. Du har goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i det andra inhemska språket. Goda kunskaper i engelska räknas till fördel.
- Goda kunskaper i marknadsföring och kommunikation via sociala medier samt erfarenhet av att producera grafik räknas till fördel.

Som ungdomsledare blir du medlem i ett kollegium av ett drygt femtontal pastorer och församlingsarbetare. Du får möjlighet till mångsidig fortbildning i kristet ledarskap och personligt mentorskap från en erfaren ledare.

För mera information om anställningen gå in på vår hemsida www.metodistkyrkan.fi. Du kan också kontakta distriktsföreståndare Camilla Klockars, tfn +358505206548, camilla.klockars@metodistkyrkan.fi eller Cata Ekman-Niemi-Kaija, catarina.ekman-niemikaija@metodistkyrkan.fi om du har frågor. Skicka ansökan och CV per epost till: camilla.klockars@metodistkyrkan.fi senast den 8.1.2024.

Midvinterveckan 2023-24

MVV står för Midvinterveckan. Det är ett kristet ungdomsläger som hålls varje år vid nyår. Lägret drar ungdomar från hela svenskfinland såväl som resten av Finland och hela världen runt omkring! Ofta förekommer olika lokala såväl som internationella gäster. I år är en av talarna Stefan Forsbäck.Läs mera »
24.11.2023 kl. 17:08

Barnläger 7-11 (ca) åringar

Urartar vattenstafetterna i vattenkrig? Högst sannolikt. Får jag nya vänner? Högst sannolikt. Kommer jag att ha hemlängtan men samtidigt ha så kul att jag inte hinner svara på pappas meddelanden? Högst sannolikt. Är jag så trött när lägret slutar att jag somnar i bilen på vägen hem? Högst sannolikt. Barn, sommarlov, Gudsnärvaro och lägerliv hör ihop – kom med på barnläger och få sommarlovsminnen för livet!Läs mera »
08.05.2023 kl. 21:12