Är du vår ungdomsledare?

08.12.2023 kl. 14:47
Söker du nya utmaningar? Är du intresserad av att jobba med personer i åldern 12-20 år?
Har du ett hjärta för att hjälpa unga människor lära känna Gud och
hitta sin plats i kyrkan?

Finlands svenska metodistkyrka söker en deltidsanställd ungdomsledare till att arbeta med
nyskapande, kristet barn- och ungdomsarbete. Arbetet är regionalt och sker i samarbete med lokala församlingar och deras ledare och anställda. Tillsammans med andra aktörer skapar du kreativa miljöer för unga människor och stödjer och inspirerar ledare. Du samarbetar med lokala församlingar i regionen för att hjälpa dem nå ut till unga människor och hitta nya ledare.

Anställningen är på deltid 50 % och börjar 1.2.2024 eller enligt överenskommelse och lyder under Finlands svenska metodistkyrkas löne- och tjänsteavtal för församlingsarbetare. Det är ett 3-årigt projekt och utformas utifrån den anställdas särskilda gåvor och kompetens.

Arbetet förutsätter resande mellan olika församlingar eller verksamhetspunkter.
Vad förväntar vi oss av dig?
- Du har erfarenhet av eller intresse för att arbeta med barn- och ungdomar.
- Du har en kristen övertygelse och står för en kristen värdegrund.
- Du är öppen för nya utmaningar och har en utmärkt förmåga till självständigt arbete.
- Du har en utmärkt förmåga att arbeta i team med människor i olika åldrar och från olika samfund
- Du har en längtan att se nya ledare resas upp och är villig att fungera som stödperson och träna dem
- Du har teoretisk och praktisk erfarenhet av ungdomsarbete och gärna en utbildning inom området, även annan lämplig utbildning kan beaktas. Du har goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i det andra inhemska språket. Goda kunskaper i engelska räknas till fördel.
- Goda kunskaper i marknadsföring och kommunikation via sociala medier samt erfarenhet av att producera grafik räknas till fördel.

Som ungdomsledare blir du medlem i ett kollegium av ett drygt femtontal pastorer och församlingsarbetare. Du får möjlighet till mångsidig fortbildning i kristet ledarskap och personligt mentorskap från en erfaren ledare.

För mera information om anställningen gå in på vår hemsida www.metodistkyrkan.fi. Du kan också kontakta distriktsföreståndare Camilla Klockars, tfn +358505206548, camilla.klockars@metodistkyrkan.fi eller Cata Ekman-Niemi-Kaija, catarina.ekman-niemikaija@metodistkyrkan.fi om du har frågor. Skicka ansökan och CV per epost till: camilla.klockars@metodistkyrkan.fi senast den 8.1.2024.

SOUL körfestival

Körfestivalen SOUL ordnas i Missionskyrkan och i Sion i Vasa och är för barn 6-12år (Soulkids) och ungdomar 12-16 år (Soulteens). Körfestivalen kommer att börja på fredag kväll den 3.5 och sluta på lördagkväll med en häftig konsert med fullt band och olika artister från Vasa trakten.Läs mera »
12.03.2024 kl. 21:36

Kids & Soul Teens i Andreaskyrkan

Den 27.4 är dags igen för Ak Kids och Soul Teens att samlas. Den här gången blir formatet mindre men showen minst lika stor. Vi kör ett endags evenemang där vi börjar på eftermiddagen i Andreaskyrkan, Helsingfors med övningar och kul program så äter vi middag innan vi går tillsammans till Savoy teatern där vi kommer sjunga 2 egna sånger och 2 sånger tillsammans med His Masters Noise på deras 35års jubileums konsert. Åldersgräns 9-17 år.Läs mera »
12.03.2024 kl. 13:33